Ordinariaat voor de Nederlandse Strijdkrachten

Welkom bij het Krijgsmachtbisdom onder leiding van de Krijgsmachtbisschop Mgr. de Jong.

Diverse namen lopen door elkaar: Ordinariaat voor de Nederlandse Strijdkrachten; Militair Oridinariaat; Bisdom voor de Krijgsmacht; Krijgsmachtbisdom. Deze namen staan allemaal voor dezelfde organisatie, die u door deze webpagina's beter kunt leren kennen, U kunt informatie vinden wie we zijn, wat we doen en zeggen. Ook reiken we u verwijzingen aan naar documenten en webpagina's. Wanneer u meer wilt weten over het Ordinariaat, of ons wilt ondersteunen door financiën of vrijwilligersuren, dan kunt u dit kenbaar maken op het mailadres info@bisdom-krijgsmacht.nl . Uw gebed wordt natuurlijk altijd op prijs gesteld.

Wie wil solliciteren als RK Geestelijk Verzorger bij Defensie vindt informatie en contactgegevens op Nieuwe Vacatures 2021 | DGV .

onderscheiding Zuijdwijk

Bij gelegenheid van zijn afscheid als kanselier-econoom van het Ordinariaat van de Nederlandse Strijdkrachten werd dhr. Hans Zuijdwijk onderscheiden als Commandeur in de Orde van Sint Gregorius de Grote. Hij ontving deze onderscheiding uit handen van de krijgsmachtbisschop mgr. de Jong bij gelegenheid van de korpsdagen van de Aalmoezeniers bij Defensie.

Requiem in Best

Op 6 november vond de jaarlijkse Requiemviering plaats in Best, georganiseerd door het Nationaal Katholiek Thuisfront

Radio 1: aalmoezenier Spies

De ontwikkelingen in Afghanistan hebben grote impact op de veteranen. Beluister hier het interview met aalmoezenier Spies

In de serie www.vierpasen.nl staan alle Nederlandse bisschoppen stil bij de Goede Week en Pasen. Op Stille Zaterdag is het de beurt aan onze krijgsmachtbisschop.

Zalig Pasen voor iedereen!

2021 03 woord bisschop.pdf

Deel van de interne RKGV-nieuwsbrief met een woord van onze bisschop over Vasten

Op 24 februari bezocht de bisschop Mgr. de Jong het centrum Beukbergen, Hij werd hartelijke ontvangen door de directeur en de HDO, die hem informeerden over het reilen en zeilen van Beukbergen en de werkzaamheden van de GV'ers van de diverse denominaties.

2021 02 17 Goede Vrijdagviering voor veteranen in Roermond.pdf

Viering Goede Vrijdag afgelast

De bisschop bezocht op 10 februari de KMar in Apeldoorn

Wij condoleren het Militair Ordinariaat van Spanje met het overlijden van hun krijgsmachtbisschop Juan del Río Martín aan het Coronavirus.

Intro van het geloofsgesprek met HKA J.P. Thöni. Voor het hele gesprek zie de site van de NPO